tirsdag 24. februar 2009

Hva spiser du egentlig?


Ikke fan at du fyller tanken på den der fine bilen du har med bensin tilsatt litt møkk og annet du ikke har peiling på hva det er?

Men kroppen din driver du sikkert med en god del kjemikalier, alt for mye sukker og salt. Tilhører du dem som ikke har peiling på hva det egentlig er du spiser så rekommanderer jeg disse bøkene av Mats-Eric Nilsson, Den Hemlige Kocken og Äkta Vara.

En liten advarsel bare, tar du til deg disse så kommer innkjøp av matvarer bli en plage fremover..

Dags for opprør mot matvare industrien snart?

Interessant svensk debatt om dette her

Så det viktigste, dagens lille oppskrift.

Rødløksmarmelade
4 porsjoner

4 stk store rødløk
2 ss sukker
3 ss rødvinseddik
2 dl rødvin
30 gr smør

Skrell og skjær rødløken grovt. Legg den i en stekepanne og bryn den lett i litt smør. Løken skal bli blank og myk, ikke ta farve men fortsatt vara "al dente". .Tilsett eddik og vin. Kok løken til nesten all væsken er kokt inn. Rør inn smøret og kjøl ned marmeladen. Står seg en mindre evighet på kjøla. 

(Utmerket å legge på pene glassburker og gi bort i present)

Serveres til all grillet fisk, kjøtt, vilt og fugl. Kall, varm eller lunken, like godt!





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar